Înfometarea cu ulei a unui motor

Înfometarea cu ulei a unui motor

Înfometarea cu ulei a unui motor este un proces în care, datorită unui nivel scăzut de ungere, unele părți ale motorului nu primesc suficientă lubrifiere, iar acest lucru poate duce la uzura motorului și la avarierea timpurie.

1️⃣ De ce apare înfometarea cu ulei într-un motor?

Majoritatea șoferilor nu verifică nivelul uleiului de motor. Acest lucru poate dura luni și ani. Și acesta este adevărul amar. Este bine dacă kilometrajul nu este mare. Dar uleiul trebuie monitorizat, deoarece chiar și cel mai nou și mai eficient motor are consumul de ulei.

2️⃣ Schimbarea târziu a uleiului.

Uleiul vechi se îngroașă în timp, înfundă canalele de admisie a uleiului și nu este capabil să unga piesele necesare ale motorului. Aceasta este înfometarea cu petrol.

3️⃣ Și ultimul motiv este uleiul de proastă calitate.

Uleiul de calitate scăzută poate fi acum cumpărat oriunde. Poate fi vândut sub orice brand, chiar și sub cele mai cunoscute.

Prin urmare, nu vă mirați dacă, după ce ați schimbat uleiul, motorul dvs. se va „culca” după câțiva kilometri, iar în CarLand, ulei testat doar în timp.

4️⃣ De ce este periculoasă înfometarea cu petrol?

Atenție la culoarea fumului pe care îl dă mașina. Dacă este albastru - atunci o problemă gravă sub forma apariției inelelor razuitoare de ulei ale motorului. Acest lucru se datorează lipsei de ulei.
Din cauza lipsei de ulei în motor, poate apărea un arbore cu came, arbore cotit sau un panou cu piston al motorului. Și asta, timp de un minut . În acest caz, acesta poate smulge o bucată din blocul motorului și poate merge mai departe pina la necesitatea de a cumpăra unul nou. În plus, va trebui să achiziționați un arbore cotit nou, pistoane, inele și alte dispozitive care au suferit.

Prin urmare, acordați atenție nivelului de ulei cel puțin o dată pe săptămână, dar este mai bine să faceți acest lucru înainte de fiecare călătorie. 

Programare Service auto

Programeaza-te la diagnosticare, deservire tehnica sau reparatie a automobilului dumneavoastra.

Sunati acum pe numarul:

(+373) 797 33 555

Adresa:

Moldova, Chisinau, (Posta Veche)
Str. Calea Orheiului 101/2

Orele de lucru:

Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbăta: 09:00-15:00
Duminică: Zi liberă

Sau lasati un mesaj si va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.