Totul despre curea si lant de ditributie

Totul despre curea si lant de ditributie

De ce nu se poate de încălcat regulamentul?

O avarie serioasă cauzată sistemului de distribuție de gaze va provoca dureri de cap oricărui posesor al autoturismului. Dacă centura slăbește sau sare peste măcar un dinte, toate sistemele motorului încep să se defecteze. Chiar dacă mașina funcționează cu turații mici, nu veți scăpa de:

1.Deteriorările mecanice ale grupului de pistoane;

2.Reparația capitală urgentă;

3.Inlocuirea motorului, în cel mai rău caz.

Mecanismele moderne ale comenzii supapelor prevăd utilizarea unor astfel de materiale consumabile așa ca lanțul și centura. Aceste elemente componente răspund de sincronizarea arborelui cotit și arborelui cu came. Nemijlocit, însăși comanda supapelor răspunde și pentru evacuarea gazelor arse prin intermediul supapelor moderne de deschidere/închidere. 

Cu privire la centuri

Această parte a comenzii supapelor reprezintă un element dințat în mai multe straturi. La baza acesteia sunt folosite cabluri metalice subțiri rezistente în set cu materiale sintetice. Ruptura centurii poate implica perturbarea ireparabilă a funcționării motorului. Cel puțin se va defecta capătul blocului de cilindri. O astfel de situație nu va reprezenta o problemă pentru specialiștii service-ului nostru. Între timp, oferim posibilitatea de a preveni astfel de situații!  

Conform standardului, centurile și lanțurile posedă un regulament de deservire. El este indicat în documentația tehnică de însoțire. De regulă, specialiștii recomandă insistent desfășurarea înlocuirii planificate a centurii comenzii supapelor la un interval de 50-60 mii km de parcurs.  

Cu privire la lanțuri   

Lanțul este produs din îmbinări metalice articulate. Acest lucru permite asigurarea unei resurse îndelungate de exploatare. Dacă lanțul sare peste 2-3 dinți, are loc înțepenirea supapelor. Spre deosebire de transmisia prin curele, transmisia prin lanț se deosebește prin durata de funcționare. Conform manualului, lanțul este capabil să servească până la 120 mii kilometri parcurs.   

Trebuie de menționat o serie de particularități constructive ale agregatelor de forță cu mecanismul cu lanț al comenzii supapelor. În cazuri particulare înlocuirea necesită:

  • 1) scoaterea cutiei pentru a obține acces la arborii de balansare și intermediar;
  • 2) scoaterea motorului și transmisiei în întregime, deoarece lanțul ocupă locul verigii de comunicare.

La desfășurarea lucrărilor, meșterul service-ului nostru va acorda numaidecât atenție capetelor, roții dințate a culisei, dispozitivului hidraulic de întindere.     

Unde de efectuat înlocuirea?

Service-ul „CarLand” prestează servicii de înlocuire a centurilor și lanțurilor supapelor. Avem la dispoziția noastră elemente componente originale pentru toate automobilele la prețuri convenabile. Colaborăm cu furnizorii oficiali, oferind prețuri sub prețul de piață. Personalul nostru abordează lucrul cu un nivel înalt de răspundere. Puteți preciza informații detaliate la numărul de telefon de contact sau în timpul unei vizite personale la service.

Programare Service auto

Programeaza-te la diagnosticare, deservire tehnica sau reparatie a automobilului dumneavoastra.

Sunati acum pe numarul:

(+373) 797 33 555

Adresa:

Moldova, Chisinau, (Posta Veche)
Str. Calea Orheiului 101/2

Orele de lucru:

Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbăta: 09:00-15:00
Duminică: Zi liberă

Sau lasati un mesaj si va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.