Diagnostica auto computerizata

Diagnostica auto computerizata

Orice șofer își simte mașina. Cea mai mică schimbare a sunetului în timpul conducerii, o deviere, o vibrație etc. ne face să reacționăm imediat – ce e cu mașina mea? Bineînțeles că percepția este diferită, dar reacția este aceeași – vrem să înțelegem ce este în neregulă. Însă există probleme nevăzute, pe care nu le simțim, și atunci avem nevoie de o diagnostica  computerizată profesională și modernă a automobilului nostru. Cine dintre voi nu a fost niciodată deranjat de lampa „CHECK” sau „ABS”? Pentru a înțelege în ce constă defecțiunea și a o elimina în timp util, specialiștii „întreabă” mașina ce probleme are și găsesc soluții pentru acestea. În zilele noastre automobilele sunt echipate cu o mulțime de sisteme de asistență pentru șofer și monitorizare a condițiilor. Iar încercarea de a înțelege „plângerile” mașinii poate duce la pierderi materiale sau chiar la consecințe triste. Nu degeaba producătorii cer un răspuns imediat la erorile afișate de sistemul de bord.

Când trebuie diagnosticat un automobil?

O mașină modernă este de-a dreptul plină de elemente electronice și este capabilă să se autodiagnostice și să semnalizeze starea sa. Diagnostica auto computerizată se realizează:

  • pentru a verifica sistemele în ceea ce ține de erori (o recomandăm de cel puțin 2 ori pe an și la fiecare întreținere tehnică);
  • atunci când cumpărați o mașină (se verifică dacă valorile odometrului nu au fost modificate ori dacă nu au fost șterse erorile din calculatorul de bord);
  • în caz că se dorește reconfigurarea caracteristicilor automobilului (renumitul chiptuning);
  • pentru repararea sau înlocuirea la timp a unei unități defecte;
  • și, bineînțeles, când simțiți ceva în neregulă.

Sistemele de bord ale unui automobil sunt concepute pentru a ajuta șoferul și pentru a asigura siguranța și confortul acestuia. Și este important să fie verificată starea fiecăruia dintre ele.

Cum este diagnosticat un automobil?

Există mai multe tipuri de sisteme de scanare, care pot citi semnalele de la senzori auto, codurile de autodiagnosticare de pe calculatorul de bord  (probabil ați văzut la specialiști un laptop cu un cablu sau o tabletă pentru citirea informațiilor).

Testerele pentru motor diagnostichează starea motorului, grupului de pistoane, a sistemului de distribuție a gazelor, sistemului de injecție, sistemului de evacuare, starea catalizatorului (deosebit de importantă este verificarea catalizatorilor ceramici), temperatura senzorilor sistemului de răcire etc.

Analizatoarele de gaze identifică problemele motorului într-un stadiu incipient și vă permit să controlați emisia de gaze nocive în atmosferă etc.

Ne putem diagnostica singuri propria mașină?

Da, este posibil. Dacă mașina dvs. este echipată cu un port OBDII, puteți efectua în mod independent o diagnoză computerizată, utilizând propriul smartphone. Pentru a face acest lucru, puteți achiziționa un adaptor ODBII Wi-Fi sau Bluetooth și vă puteți conecta la acesta folosind telefonul. Există o mulțime de programe ieftine și chiar gratuite de citire a erorilor în Google play – nu este dificil să le descoperi. Este important să rețineți însă un lucru – adaptoarele și programele pentru amatori nu citesc toate erorile. Și chiar dacă aveți noroc și cumpărați un echipament cu care să puteți reseta erorile computerului, acestea nu vor dispărea nicăieri. Veți opri doar temporar simptomul, problema însă se va agrava. Plus că uitați de siguranță – gândiți-vă, de exemplu, ce se va întâmpla dacă eliminați o eroare de pe airbag-uri sau de pe ABS.

Rețineți! Informațiile despre starea actuală a mașinii dvs. reprezintă doar un simptom. Doar diagnostica auto computerizată profesională poate determina cu exactitate cauza erorii. De aceea și se numește DIAGNOZĂ, pentru că ajută la diagnosticarea automobilelor. Decizia de a schimba sau repara corect însă oricum vă aparține.

Programare Service auto

Programeaza-te la diagnosticare, deservire tehnica sau reparatie a automobilului dumneavoastra.

Sunati acum pe numarul:

(+373) 797 33 555

Adresa:

Moldova, Chisinau, (Posta Veche)
Str. Calea Orheiului 101/2

Orele de lucru:

Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbăta: 09:00-15:00
Duminică: Zi liberă

Sau lasati un mesaj si va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.