Schimbare uleiului și a filtrelor

Schimbare uleiului și a filtrelor

Uleiul de motor asigură funcționarea pe termen lung a motorului cu ardere internă, datorită proprietăților sale de lubrifiere. De îndată ce acestea din urmă încetează să asigure o lubrifiere acceptabilă a părților de frecare ale motorului, uleiul trebuie neapărat înlocuit. Aceasta este o axiomă pentru orice vehicul ce are un motor cu ardere internă și pentru fiecare șofer – uleiul trebuie să asigure:

 • o cantitate suficientă pentru toate piesele;
 • fluiditate acceptabilă pe întregul interval de temperatură de funcționare;
 • o peliculă uleioasă rezistentă în cilindri;
 • protecție anticorozivă (nu râdeți!);
 • protecție împotriva depunerilor de gudron și curățenie în interior.

Având în vedere toate acestea și nu numai, devine clar

De ce trebuieste schimb ulei

Proprietățile indicate le are, bineînțeles, un ulei de motor nou. Acesta își pierde însă calitățile respective din cauza kilometrajului, a orelor de lucru, a timpului în general, a condițiilor de muncă etc. Și nici o astfel de divizare nu este întâmplătoare.

 • Există vehicule care merg mult și pe distanțe lungi,
 • Există din cele care nu merg prea departe, dar stau blocate mult timp în ambuteiajele din oraș.
 • Și sunt din cele care nu sunt folosite mult și nici pe distanțe lungi.

Iar aceștia nu sunt toți factorii care afectează proprietățile uleiului.

Când este necesară shimbarea uleiului

Autovehiculele din prima categorie schimbă uleiul în funcție de kilometraj, care este stabilit de către producător sau proprietarul mașinii.

Cele din a doua categorie – în funcție de timpul de funcționare a motorului (măsurat în ore motor). Nu este întotdeauna ușor să țineți o evidență a acestei valori, de aceea service-ul auto CARLAND recomandă să fie respectată regula „jumătății de kilometraj”, adică să împărțiți kilometrajul real la doi și obțineți kilometrajul înainte de înlocuire.

Mașinile din a treia categorie – în funcție de anotimp – uleiul se înlocuiește la trecerea de la vară la iarnă sau invers.

Există și alte circumstanțe când este necesară o schimbare a uleiului – în cazul uleiului negru neobișnuit de gros pe tijă (în ulei sunt prezente scorie, cenușă și cocs), de exemplu, sau a unui lichid neomogen foarte fluid pe aceasta – apă sau tosol în ulei. De regulă, acesta din urmă implică aproape întotdeauna reparații mai mult sau mai puțin serioase. Prin urmare, vă sfătuim să vă dezvoltați un obicei – verificați zilnic nivelul uleiului înainte de a porni la drum. Astfel și calitatea uleiului va fi sub control.

...Știați că puteți verifica calitatea uleiului cu hârtie simplă? O picătură de ulei pe hârtie simplă de birou poate spune multe despre starea uleiului.

Picurați o picătură de pe tija motorului încălzit pe o foaie de hârtie – cu cât este mai deschisă pata de ulei și cu cât sunt mai clare marginile nucleului și petei, cu atât este mai bun uleiul. Cu cât este mai închis (pentru diesel este acceptabil) și cu atât mai uniformă este culoarea – cu atât este mai rău...

Tipurile si brandurile de ulei cu care noi colaboram:

Tipurile: Sintetic si semisintetic.

Brandurile: Zic, Shell, Fuchs, Total, Liqui Moly, Idemitsu, Mobil, Motul, Wolf, Castrol, G-Energy, Comma si uleiurile originale.

Ce fel de ulei să alegi

La discreția dvs., dar ținând cont de toleranțele și recomandărilor producătorului. Și apoi, evident nu optezi pentru oricare ieșit în cale – fiecare motor are nevoie de uleiul care i se potrivește. Este necesar să fie respectate cu strictețe

 • tipurile de ulei – sintetice, semi-sintetice, minerale;
 • vâscozitate – depinde de temperatura de funcționare și de compoziția aditivilor;
 • conținutul de cenușă în ulei – acesta trebuie să prevină formarea de gudron și depuneri în timpul arderii și să aibă proprietăți de curățare.

Alegeți marca sau brandul în funcție de preferințe, singura condiție este compatibilitatea cu uleiul recomandat.

Experții noștri vă vor ajuta să faceți alegerea și vă vor recomanda cele mai bune uleiuri la un preț foarte rezonabil – aveți încredere în profesioniști.

Dar care e chestia cu shimbarea filtrelor?

Vă recomandăm să shimbati filtrul de ulei împreună cu uleiul, chiar și în ciuda permisiunii de a folosi filtrul în absența depunerilor vizibile. Prețul acestuia este mic, dar beneficiul este evident – un filtru nou este întotdeauna mai bun decât uleiul proaspăt! Eu, de exemplu, împreună cu filtrul și uleiul schimb imediat filtrele de aer ale motorului și habitaclului.

Serviciul de schimbare a uleiului și filtre la service-ul nostru, situat la Chisinau, str. Calea Orheiului (Posta Veche) este rapid și ieftin. Fiți de acord, câteva zeci de lei și o jumătate de oră, în schimbul unor mâini curate, a conștiinței curate și a liniștii sufletești, este destul de puțin. Motorul n-o să vă spună mulțumesc – acesta însă va murmura mulțumit mai multe mii de kilometri!

Programare Service auto

Programeaza-te la diagnosticare, deservire tehnica sau reparatie a automobilului dumneavoastra.

Sunati acum pe numarul:

(+373) 797 33 555

Adresa:

Moldova, Chisinau, (Posta Veche)
Str. Calea Orheiului 101/2

Orele de lucru:

Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbăta: 09:00-15:00
Duminică: Zi liberă

Sau lasati un mesaj si va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.